keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Erytritolilla makeutettu omenahillo chia-siemenillä höystettynä

Mikäs sen parempaa kuin herkullinen hillo! Hilloissa vaan on usein todella paljon sokeria, joten pohdin vaihtoehtoja tämän herkun nauttimiseen. Täysin makeuttamaton hillo ei saanut kannatusta makeita ruokia rakastavassa mielessäni, joten se ei jäänyt vaihtoehdoksi. Pienen googlettelun jälkeen löysin onneksi vinkit erytritolilla makeutetun hillon tekoon chia-siementen avustamana ssiiri.wordpress.com -blogista.


Yleensä hilloa valmistettaessa käytetään hillosokeria, joka tuo hilloon sille ominaisen rakenteen. Erytritol ei yksinään tuo samanlaista koostumusta, joten tässä vaiheessa kuvioihin astuu chia-siemenet. Chia-siemenet ovat kotoisin Etelä-Amerikasta ja ne sisältävät paljon hyviä rasvahappoja ja vitamiineja. Nämä ominaisuudet eivät kuitenkaan olleet ratkaisevia tekijöitä, joiden mukaan siemenet päätyivät hillon joukkoon. Idea chia-siementen käytössä hilloa valmistettaessa perustuu niiden kykyyn imeä itseensä runsaasti nestettä, jolloin ne muodostavat geeliä.


Omena-chia hillo

5 omenaa
1 dl vettä
erytritolia (maun mukaan)
4 rkl chia-siemeniä

Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Siemenkota kannattaa ottaa pois, mutta kuoret voi hyvin jättää hillon sekaan (ainakin kun käyttää oman puutarhan luomuomenia). Laita omenan palat ja vesi kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Murskaa omenat sauvasekoittimella ja makeuta erytritolilla. Lisää joukkoon chia siemenet. Keitä vielä hetken ajan miedolla lämmöllä, kunnes hillo geeliytyy.

Nams nams! Maistuu vaikka puuron päällä :)

2 kommenttia:

  1. Mmmm, kuullostaa kyllä hyvältä. Nyt rupesi minunkin kyllä tekemään mieli puuroa omenahillolla! :D Ja kiva että linkitit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! Sitten vaan omenoita hakemaan ;) Onnistui kyllä hyvin tällä reseptillä! Kiitos sulle ohjeen jakamisesta! :)

      Poista